Híreink

2020-03-27

Budapest Cleaning Show

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) 2020. október 14-15-én ismét kiállítást szervez! A magyarországi tisztítás-technológiai szolgáltató, gyártó- és forgalmazó cégek először 2016-ban a TisztaShow-n, majd 2018-ban a megújult nevű Budapest Cleaning Show Szakkiállításon mutatkoztak be, ahol 3500 négyzetméteren, 51 kiállító jelent […]

Garázs takarítás

 

Ha időt és energiát szeretnénk megtakarítani, akkor válasszuk a garázs takarítás Budapest, 8.,11.,13. kerület szolgáltatásait. Családi házaknál a garázst általában tárolásra használják. Az autón kívül ott tárolják az emberek a kerékpárokat, kerti felszereléseket. Többnyire tavasszal és ősszel jut eszünkbe nagytakarítást végezni, amikor eltesszük vagy elővesszük a szezonális használati eszközöket. A megfelelően működő garázskapu segítséget nyújthat a garázst rendben tartani. Csökkenteni tudja a garázsba bejutó por és szennyeződés mennyiségét.

Jó esetben a garázs az autó tárolására szolgál és még néhány autóhoz vagy a háztartáshoz használt apróság tárolására. De biztosan mindenki találkozott már olyan esettel, amikor a ház hulladéklerakóját alakult ki benne. Az emberek gyakran csak bedobozolják a feleslegessé vált dolgokat, tárolják, mert nem tudják eldönteni, hogy mihez kezdjenek vele. Kidobják, vagy megtartsák? Ezeket az elrejtett tárgyakat ritkán vagy egyáltalán nem is használják. Sokan egyszerűen túl sok tárgyat birtoklunk, melyekhez érzelmileg ragaszkodunk, ezért nehezen válunk meg tőlük.

Pedig eljön az a pillanat amikor nem lehet tovább halogatni a rendrakást. Erre tökéletes alkalmat nyújthat egy költözés, vagy az a pillanat, amikor már az autó nem fér be a garázsba a lomoktól. A holmiktól a megszabadulás nem órák, sokkal inkább napok kérdése lesz. Minden kezünkbe kerülő tárgy emlékeket idéz, és csak több körös átpakolgatás után sikerül mindent feleslegest elengednünk és rendet rakni végül. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy hova fogjuk tenni a feleslegessé vált dolgokat.

Ha nagyobb mennyiséggel rendelkezünk, megoldás lehet egy konténer rendelése valamelyik helyi hulladékkezelő cégtől. Amennyiben rendelkezünk olyan dolgokkal, melyek mások számára hasznosak lehetnek, akkor fontoljuk meg, hogy egy jótékonysági cégnek ajándékozzuk a holmikat. Másik megoldás lehet még egy garázsvásár, ahol elajándékozhatjuk a kiselejtezett dolgainkat vagy szimbolikus összeget is kérhetünk értük.

A rendszerezéshez szükségünk lesz dobozokra, zsákokra.

A helyi élelmiszerbolt megfelelő hely lehet a kartondobozok megtalálásához, sok üzlet szívesen ad a számára hulladéknak számító csomagolóanyagból. Ha új dobozt szeretnénk, akkor a lakberendezési boltokban többféle méretben megvásárolhatóak. A munkafolyamatot meg kell szervezni, alaposan át kell gondolni, hogy milyen sorrendben állunk neki a rendszerezésnek. Haladjunk kis lépésekkel előre, selejtezzük ki, ami már nem kell. Amire viszont még szükségünk lehet, dobozoljuk be.

Elképzelhető, hogy úgy érezzük nehézséget okoz valamelyik tárgy elengedése, gondoljuk át alaposan, hogy miért ragaszkodunk hozzá. Csak olyan dolgokat tartsunk meg, melyek örömet okoznak nekünk. Az emberek többsége sportszereket halmoz fel a garázsban, vagy komoly dekoráció gyűjteménnyel rendelkezik. Először szabaduljunk meg a nagy, terjedelmes tárgyaktól, melyeket nehéz tárolni. Az apró dolgokat rendezzük évszak szerint dobozokba. Régi és kopott cipők is gyakran megtalálhatóak a garázsban.

Érdemes komolyan átgondolni, hogy melyikre lehet még szükségünk. Célszerű egy váltócipőt megtartani az esős időkre, a többitől pedig szabaduljunk meg. Mikor sikerül mindent bedobozolni, akkor jön az üres helyiség kitakarítása. Ez nem egy szoba a lakásban, ahol a portörlő rongy és porszívó a főszereplő. Az olajos, autógumik által több évszakon keresztül behordott szennyeződések feltakarításához a legtöbb háztartás nem rendelkezik megfelelő felszereléssel.

Saját kezűleg történő takarításnál kölcsön kell kérni, vagy bérelni kell hozzá felszerelést. Ha penészt találunk a falakon, azzal is meg kell birkózni. De nem kell feltétlenül mindezzel egyedül foglalkozni. Rá lehet az egészet bízni profi szakemberekre is, akik rendelkeznek a kellő felszereléssel és ismeretekkel ahhoz, hogy gyorsan és alaposan mindezt megoldják helyettünk. Budapesten vannak erre specializálódott cégek, akár kerületekre is szakosodva. Olyan céget keressünk, akinek a profiljai között szerepel a garázs takarítás Budapest, 8.,11.,13. kerületben.

 

 

Higiénikus és alapos tisztítás professzionális gőztisztítókkal és -porszívókkal

Falak, padlók vagy bútorok tisztítása során a professzionális gőztisztítókkal a kórokozók, baktériumok és vírusok hatékonyan leküzdhetők. Ennek során a gőz nagyon apró cseppekben és a készülék típusától függően kb. legfeljebb 100 °C-os hőmérsékleten és akár 8 bar nyomással távozik a fúvókából, nagyjából 170 km/óra gyorsasággal. Így a gőz valamennyi résbe vagy gumivájatba eljut, ahová a kefe vagy a rongy csak nehezen ér el. Ily módon a nehezen hozzáférhető területek is higiénikusan és alaposan megtisztíthatók. Helyes használat mellett a professzionális Kärcher gőztisztítók a keményfelületekről a burokkal rendelkező vírusok*, mint a korona- vagy az influenzavírus akár 99,999%-át, és a baktériumok 99,999%-át** eltávolítják. Mivel a fertőtlenítőszereket jelenleg elsősorban a járó- és kórházi betegellátásnak kellene fenntartani, a gőztisztítók értékes hozzájárulást jelenthetnek a higiénia megteremtéséhez kereskedelmi és ipari használat során.